V korak z mladimi.

Nov korak na poti poklicanosti

Danijel je vstopil v salezijanski prednoviciat

S preprostim nagovorom in simboličnim darilom je salezijanski inšpektor Marko Košnik 1. marca med večernicami v skupnosti Ljubljana Rakovnik kandidata Danijela sprejel v prednoviciat. Danijel je na poti svojega razločevanja poklicanosti po nekaj mesecih življenja v salezijanski skupnosti tako naredil nov korak.

Kot je v nagovoru dejal inšpektor, je to pomemben korak na poti spoznavanja poklica, ki ga je Danijel začutil in gojil že v otroštvu, predvsem pa v letih šolanja na Gimnaziji Želimlje. Vznemirjenje je vodilo k odprtemu srcu, da se je dal voditi Svetemu Duhu po pogovorih s prijatelji in sobrati salezijanci. Odkrival je znake duhovnega poklica, ki niso njegovi, temveč mu jih je daroval Gospod.

Danijela je povabil, naj še naprej z veseljem odkriva ta poklic, saj je duhovni poklic tako bogat in tako pisan, da ga lahko odkrivamo vse življenje in se nikoli ne utrudimo, če smo le dovolj odprti. Pot razločevanja ni lahka, sploh v tem času, ko je toliko raznovrstnih ponudb. A noben dar ne bo šel v nič, temveč bo koristen v drugačni obliki in na drug način.

Danijelu se je zahvalil za ta korak, ki je za vse veliko pričevanje in spodbuda, da bi tudi sami podoživljali svojo odločitev in jo še pristneje živeli. Vsem sta lahko za zgled njegovo prizadevanje in iskrenost, zato se je inšpektor ob koncu zahvalil Mariji za ta dar poklica s prepričanjem, da v takih odločitvah Marija stopi na našo stran in nam konkretno pokaže, da je naša Mati, mi pa njeni sinovi.

Daniju želimo na novi »etapi« poklicanosti Božjega spremstva in modrosti Svetega Duha, da bi pogumno odgovarjal na njegov klic ter ga spremljajmo s svojo molitvijo.

Morda vas zanima tudi