V korak z mladimi.

Nova predstojnica sester salezijank je s. Mateja Kranjc, FMA

Vrhovna mati sester Hčera Marije Pomočnice, s. Chiara Cazzuola, je sestram slovensko-hrvaške inšpektorije »Marija Pomočnica« sporočila, da je v soglasju s svojim svetom imenovala novo provincialno predstojnico oz. inšpektorico. To je postala s. Mateja Kranjc, FMA, za obdobje od 2023 do 2029.

S. Mateja Kranjc je prvorojenka v delavski družini. Prihaja iz Višelnice (Zgornje Gorje), kamor so se s starši in mlajšo sestro preselili iz Podbrda (Primorska). Leta 1998 je izpovedala zaobljube v Družbi Hčera Marije Pomočnice in na Gospodovo besedo vrgla mreže v poslanstvo, ki ji je bilo zaupano v dosedanjih 25-ih letih redovnega življenja. Dokončala je študij pedagogike in teologije ter izpopolnjevanje za vzgojiteljico predšolskih otrok. Obiskovala je Šolo za ravnatelje. Pridobila je tudi nacionalno poklicno kvalifikacijo knjigovodja/računovodja.

V vzgojnem poslanstvu je skrbela za dekleta v internatu v Ljubljani in kasneje za študentke. Delala je kot katehistinja. Posvečala se je otrokom v vrtcu kot vzgojiteljica in ravnateljica. Zaupane so ji bile odgovorne naloge v inšpektoriji, saj je bila več let svetovalka ter ekonomka v inšpektorji, nazadnje predstojnica v skupnosti v Ljubljani na Gornjem trgu, kjer je bila odgovorna tudi za kandidatinje.

Čestitkam sester FMA se pridružujemo tudi salezijanci in člani salezijanske družine ter s. Mateji iskreno čestitamo in kličemo Božjega blagoslova, Marijinega varstva ter obilo navdihov Svetega Duha pri njenem novem odgovornem služenju.

Službo predstojnice sester FMA v Sloveniji in na Hrvaškem bo nastopila 13. avgusta 2023.

Povzeto po www.fma.si

Morda vas zanima tudi