V korak z mladimi.

Nova salezijanska inšpektorija Tanzanija

Dne 25. januarja 2023 je v okviru zimskega zasedanja vrhovnega sveta vrhovni predstojnik salezijanske družbe Ángel Fernández Artime s soglasjem članov sveta odredil kanonično ustanovitev salezijanske inšpektorije Tanzanija. Nova inšpektorija se bo imenovala po svetem Artemiju Zattiju in bo imela sedež v salezijanski ustanovi v mestu Dar Es Salaam, v četrti Oyster Bay.

V novo tanzansko inšpektorijo, izločeno iz inšpektorije Vzhodna Afrika, ki trenutno obsega salezijanske navzočnosti v Keniji, Sudanu in Južnem Sudanu, bodo vključene salezijanske hiše v naslednjih krajih:

– Arusha, posvečena sv. Janezu Bosku

– Dar Es Salaam-Oyster Bay, posvečena sv. Jožefu

– Dar Es Salaam-Upanga, posvečena sv. Janezu Bosku

– Dodoma-Don Bosco, posvečena sv. Janezu Bosku

– Dodoma-semenišče, posvečeno sv. Dominiku Saviu

– Iringa, posvečena sv. Janezu Bosku

– Mafinga-Makalala, posvečena sveti Mariji Vnebovzeti

– Župnija Mafinga, posvečena sveti Mariji Vnebovzeti

– Mafinga-semenišče, posvečeno presvetemu Srcu Jezusovemu

– Morogoro, posvečena bl. Zefirinu Namuncuráju

– Moshi, posvečena presvetemu Srcu Jezusovemu

– Shinyanga, posvečena sv. Janezu Bosku.

Vrhovni predstojnik je odločitev sprejel glede na razvoj salezijanskega poslanstva in ozemeljsko širitev inšpektorije Vzhodna Afrika; ob upoštevanju dejstva, da je od leta 2006 ustanovljena inšpektorialna delegacija sui iuris glede prisotnosti salezijancev na sedanjih ozemljih Sudana in Južnega Sudana; v luči rezultatov ankete, opravljene v inšpektoriji Vzhodna Afrika v času inšpektorialnega zbora junija 2022; posvetovanja, ki ga je novembra 2022 v isti inšpektoriji opravil pokrajinski svetovalec za Afriko in Madagaskar Alphonse Owoudou ter pozitivnega mnenja, ki ga je dal inšpektor Vzhodne Afrike, Simon Asira s svojim svetom.

Inšpektorija Tanzanija bo uradno zaživela s slovesno umestitvijo prvega inšpektorja, ki je načrtovana za 8. september 2023.

ANS

Morda vas zanima tudi