V korak z mladimi.

Nova upodobitev salezijanske svetosti

Salezijanska družina v italijanskem mestu La Spezia je pripravila dvodnevno poglobitev s poudarkom na evharistiji in salezijanski svetosti. V soboto, 25. februarja 2023, je vrhovni postulator salezijanske družine Pierluigi Cameroni spregovoril na temo »Evharistija in Marija Pomočnica«.

V nedeljo, 26. februarja 2023, pa je ob koncu evharističnega slavja predstavil in blagoslovil platno, kri prikazuje osebe salezijanske svetosti, zlasti tiste, povezane z Ligurijo: sv. Dominik Savio; sv. Marija Dominika Mazzarello: bl. Mihael Rua in Filip Rinaldi, ki sta utrdila rast salezijanske navzočnosti v Liguriji; bl. Avgust Czartoryski, ki je bil posvečen v duhovnika v Sanremu in svoje kratko življenje končal v Alassiu; bl. Lavra Vicuña; bl. Zefirin Namuncurá; častitljivi msgr. Štefan Ferrando, doma iz Roussillona, ​​misijonar in ustanovitelj v severovzhodni Indiji in umrl v Genovi ter Božja služabnica Vera Grita, salezijanka sotrudnica, ki je živela v Savoni.

Veselo združenje teh likov potrjuje moč in učinkovitost skupnega delovanja po navdihu evangelija in metodi dobrega pastirja v don Boskovem slogu.

V ozadju slike je upodobljeno dvorišče oratorija in cerkev v La Speziji, kajti svetost je cilj, ki je dosegljiv vsem in jo je mogoče doseči le z ustvarjanjem pozitivnih odnosov. Avtor platna Luca Pontassuglia z besedami Paula Kleeja poudarja, da »umetnost razkriva tisto, kar je očem nevidno in naredi vidno to, kar ni vedno vidno«. Upodobitev želi navdihovati vse, ki o njej razmišljajo, o poti duhovne rasti znotraj lastne skupnosti.

ANS

Morda vas zanima tudi