V korak z mladimi.

Novi inšpektorji na izobraževanju

Novoimenovani salezijanski predstojniki na tečaju na generalnem sedežu salezijanske družbe

Na generalnem sedežu salezijanske družbe, v Rimu, že od 2. decembra poteka tečaj za nove inšpektorje, ki se bo zaključil v soboto 15. decembra. Na tokratnem tečaju sodeluje devet inšpektorjev, ki prihajajo iz petih različnih salezijanskih pokrajin, od Papue Nove Gvineje, Indije, Južne Afrike in Slovenije pa do Italije in Španije.

Srečanje z vrhovnim predstojnikom, pogovori z vsemi svetovalci in delegati vrhovnega predstojnika, ki pokrivajo različne področja, poglobljeno poznavanje raznovrstnega salezijanskega poslanstva, načinov vodenja in animacije, skupno molitveno in bratsko življenje ponuja novim inšpektorjem dobro možnost, da se dobro pripravijo in usposobijo za odgovorno nalogo služenja sobratom in družbi.

Na tečaju, ki ga je pripravil vikar vrhovnega predstojnika, Franšišek Cereda, sodelujejo:

  • g. Joy Sebastian Thekumcherikunnel, vizitatorija Južna Afrika;
  • g. Alfred Maravilla, vizitatorija Papua Nuova Guinea in Salomonovi otoki;
  • g. Januarius Sangma, inšpektorija Indija Guwahati;
  • g. Pavel Olphindro, inšpekotrija Indija Shillong;
  • g. Marko Košnik, inšpektorija sv. Cirila in Metoda – Ljubljana, Slovenija;
  • g. Giuliano Giacomazzi, inšpektorija Lombardija-Emilija, Italija;
  • g. Igino Biffi, inšpektorija Benetke, Italija;
  • g. Jožef León Alejandro, inšpektorija Bližnji Vzhod;
  • g. Ángel Asurmendi Martínez, inšpektorija Marija Pomočnica, Španija.

Program je že ustaljen. Dopoldne potekajo študijski sklopi, v katerih vrhovni predstojnik in njegovi delegati (oblikovanje, mladinska pastorala, družbeno obveščanje, misijoni, ekonomija) predstavijo svoja priporočila, nasvete in usmeritve. Popoldne pa pokrajinski svetovalci predstavljajo panoramski pogled o stanju salezijanskih navzočnosti v različnih geografskih okoljih.

Tečaj ima svojo vrednost tudi zaradi v naprej načrtovanih osebnih pogovorov z vrhovnim predstojnikom in njegovimi delegati za področja. To je lepa priložnost za vzpostavljanje osebnih odnosov zaupanja, izmenjave in pogovorov o načrtih, programih, težavah in izzivih.

Tečaj poteka v adventnem času, zato je obogaten s posebnimi trenutki skupnega bogoslužja, premišljevanja, molitve, duhovne obnove in medsebojnega prijateljskega druženja, ki v vseh navzočih poživlja močno pripadnost don Bosku in salezijanski družbi.

Morda vas zanima tudi