V korak z mladimi.

Novo salezijansko imenovanje v vatikansko službo

Papež Frančišek je 15. novembra 2023 imenoval salezijanca Giordana Piccinottija, predsednika Uprave premoženja Apostolskega sedeža, za predsednika Upravnega odbora in Fundacije za katoliško zdravstvo.

Fundacija za katoliško zdravstvo je »subjekt, povezan s Svetim sedežem«, organizacija, ki posreduje, ko je treba podpreti katoliške zdravstvene ustanove.

Don Piccinotti je nedavno imenovanje za ANS komentiral: »Zelo sem hvaležen papežu in Svetemu sedežu za zaupanje in priložnosti, ki so mi bile dane, da služim Cerkvi v teh občutljivih vlogah. Sam bom naredil vse, kar je v moji moči, da svojo nalogo opravim čim bolje.«

Giordano Piccinotti se je rodil 23. februarja 1975 v kraju Manerbio (Italija). Na Salezijanski papeški univerzi v Rimu je študiral teologijo duhovnosti. Bil je ekonom salezijanske ustanove v Luganu (Švica) od 2007 do 2011 in od 2016 do 2017 ter v salezijanskem centru »San Carlo« v Milanu od 2011 do 2015. V šestletnem obdobju 2011-2017 je opravljal službo inšpektorialnega ekonoma.

Bil je direktor fundacije »Opera Don Bosco nel Mondo« v Luganu; prokurist »Fondazione Istituto Elvetico Opera Don Bosco« v Luganu; izvršni direktor fundacije »Opera Don Bosco Onlus« v Milanu; član sveta »Stiftung Don Bosco in Der Welt« v Schaanu, Liechtenstein ter blagajnik upravnega odbora nevladne organizacije »Volunteering International for Development«.

Don Piccinotti je bil 2. oktobra 2023 imenovan za predsednika Uprave premoženja Apostolskega sedeža, organa, odgovornega za skrb in upravljanje nepremičnin in premičnin Vatikana. Novi imenovanji za predsednika Upravnega odbora in Fundacije za katoliško zdravstvo mu nalagata nadaljnje zaupljive naloge, zelo odgovorne in pomembne v službi pri Svetem sedežu.

ANS

Morda vas zanima tudi