V korak z mladimi.

Občinsko priznanje za sotrudnico Andrejo Košmrlj

Ob občinskem prazniku Občine Sodražica 25. oktobra je prejela priznanje za svoj prispevek za skupno dobro tudi salezijanka sotrudnica Andreja Košmrlj.

V predlogu za njeno kandidaturo je zapisano:

»Andreja Košmrlj ni le skrbna žena, mama in babica, ampak je tudi salezijanka sotrudnica, dolgoletna dejavna članica Karitas, zvesta bralka beril, je žena, ki ima odprte oči in ušesa za bližnjega. Letos je že 22. leto sodelovala na oratoriju. Ko je bila še zaposlena, je v času oratorija vzela enotedenski dopust, da je lahko pomagala pri izvedbi delavnic in v kuhinji. Starejši in pomoči potrebni jo poznate kot dobrosrčno Andrejo, ki večkrat obišče naše občane v domovih za starejše in doma. Z lepo besedo in razločnim glasom že dolga leta sodeluje pri branju beril v domači cerkvi ter priskoči na pomoč tudi v župnišču (v kuhinji), kadar je to potrebno. Večkrat poskrbi za urejenost kapelice v Podklancu in za šmarnično pobožnost, včasih pa tudi za druge Marijine pobožnosti.

Njena delavnost, vztrajnost, čuteče srce, potrpežljivost, naklonjenost, lepo sodelovanje v skupnosti, ljubezen do bližnjega … so vrline, ki “krasijo” njeno osebnost tako v družini kot med nami v skupnosti, za kar smo ji vsi zelo hvaležni.«

Andreji čestitamo in smo ji hvaležni za njen zgled ter delo tudi v Združenju salezijancev sotrudnikov in v vsej salezijanski družini.

Morda vas zanima tudi