V korak z mladimi.

Obljube štirih novih salezijancev sotrudnikov

V soboto, 7. decembra 2019, je Združenje salezijancev sotrudnikov (ZSalS) postalo bogatejše za štiri nove člane, ki so na Rakovniku izpovedali svojo obljubo, da bodo živeli v svetu v duhu don Boskove karizme in poslanstva.

Združenje salezijancev sotrudnikov je tretja veja salezijanske družine, ki jo je ustanovil že sv. Janez Bosko in jo lahko primerjamo t. i. tretjim redovom nekaterih drugih redovnih karizem. Združuje laike (pa tudi duhovnike in redovnike), ki želijo tam, kjer delajo in živijo, delovati v dobro mladih po don Boskovem zgledu. V Sloveniji je salezijancev sotrudnikov okrog 70 in delujejo v okviru 5 centrov (Rakovnik, Sevnica, Bled, Šentjošt, Sodražica). Člani vsakega centra se srečujejo redno vsak mesec, vsi skupaj pa ob posebnih letnih priložnostih, kakršne so duhovne vaje in druga srečanja.

Ob zadnji priložnosti so novi salezijanci sotrudniki postali Timi Čižek, Andrej Vidic in Anita Žekš iz Centra Rakovnik ter Mihaela Jazbec iz Centra Sevnica. Na ta korak so se pripravljali dve leti. S slovesno obljubo, ki jo je sprejel inšpektorialni koordinator salezijancev sotrudnikov Tilen Mlakar, so se pridružili skupnosti Združenja in se zavezali, da bodo vse življenje kot laiki delovali v prid mladim v don Boskovem duhu. Za geslo dogodka so si izbrali don Boskove besede: »Od tebe si ne želim drugega, kot da si dober in vedno vesel.«

Po slovesni sveti maši, ki jo je vodil inšpektor salezijancev Marko Košnik in jo glasbeno spremljal band SMC Sevnice, se je veselo dogajanje preselilo v novo Majcnovo hišo, kjer so se novopečeni sotrudniki poveselili s svojimi bližnjimi in prijatelji.

Ob začetku nove poti jim čestitamo in želimo obilo blagoslova ter moči za zvestobo izrečeni obljubi.

T. M.

Morda vas zanima tudi