V korak z mladimi.

Obnovljen pločnik v Mužlji

Mužlja je novejše naselje v Vojvodini. Od 1902 ima svojo katoliško cerkev Marijinega Imena, od 1994 pa tudi podružnico sv. Dominika Savia. Ob nastajanju naselja so pločnike tlakovali z navadno opeko, ulice so pozneje pokrili s kamni in na to v novejšem času položili asfalt. Ob vedno večjih obremenitvah se kažejo razpoke in luknje. V času župnikovanja Štefana Zorka so salezijanci poskrbeli za ureditev cerkve ter uredili skoraj sto metrov dolg pločnik pred cerkvijo in župniščem.

Kdor pozna tukajšnjo sedanjo revščino, bo znal ceniti prizadevanja za ureditev razpadajočega sprehajališča. V sodelovanju med krajevno skupnostjo, mestom Zrenjanin in katoliško Cerkvijo se je v začetku junija obnovil pločnik pred cerkvijo v dolžini 90 in širini 2 metrov s 3 metre širokima vhodoma za cerkev in župnišče.

Z odlično opravljenim delom so bili prezadovoljni prvi mimoidoči. Župnik Stojan Kalapiš dodaja, da ga veseli, ker bodo zdaj ljudje lažje prihajali k nedeljski sveti maši, saj se ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa rahljajo in se svete maše opravljajo po običajnem razporedu v cerkvi.

Predsednik župnijskega sveta Ferenc Gabona, ki je s svojim očetom Janošem požrtvovalno pomagal, je izrazil pomembnost prispevka slehernega posameznika. Tudi z molitvijo so, posebno starejši in bolehni, obilno podpirali pridne delavce, da so mogli dokončati čudovito delo na Božjo čast in v veselje cele mužljanske skupnosti.

Janez Jelen

Morda vas zanima tudi