V korak z mladimi.

Okolica svetišča Marije Pomočnice v prenovi

V pripravi na stoletnico posvetitve svetišča Marije Pomočnice na Rakovniku (2024) salezijanski zavod na Rakovniku nadaljuje s prenovo. Po obnovi rakovniškega gradu, nekdanje Angore, ureditvi ogrevalnega sistema, gradnji Majcnove hiše ter skorajšnjem zaključku del za novo knjig(v)arno v arkadah se je začela prenova dovozne ceste in okolice svetišča Marije Pomočnice.

Ob gradnji Majcnove hiše so mestne oblasti popustile z dajatvami z obvezo, da bo Salezijanski zavod uredil novo javno dovozno cesto in vso infrastrukturo. Ker bo ta poseg znatno spremenil okolico, so se salezijanci (tudi zaradi zmanjševanja velikih stroškov) odločili ob tej rekonstrukciji urediti tudi don Boskov park, trg pred cerkvijo in pred Majcnovo hišo.

Pred glavnim vhodom v cerkev bo tako nastal večji trg, saj se bo javna cesta umaknila na stran. Stopnišče cerkve se bo znižalo za kar nekaj stopnic, urejen bo nov dostop za invalide in starejše.

Ta ureditev bo na nek način zaokrožila celostno zunanjo prenovo Rakovnika, ki traja več kot 20 let, ob enem je tudi prispevek k večji prometni varnosti številnih udeležencev programov na Rakovniku.

Podpis gradbene pogodbe z izvajalcem del podjetjem Dolinšek transport d. o. o. za »zunanjo, komunalno in prometno ureditev v območju Salezijanskega zavoda Rakovnik« je Salezijanski zavod podpisal 2. julija 2021. Dela naj bi bila končana do konca letošnjega leta.

Zdaj so se začela konkretna dela. Stroji so zakopali in začeli urejati osnovno infrastrukturo. V naslednjih tednih bo zato dostop do Rakovnika malo otežen s spremembami in prilagoditvami glede na trenutna dela, vendar ste kljub temu vabljeni na redne salezijanske programe, obiske in romanja k Mariji Pomočnici.

Morda vas zanima tudi