V korak z mladimi.

Oratorij so tudi v salezijanskih župnijah

V kar nekaj salezijanskih župnijah je v prvem julijskem tednu potekal poletni oratorij. Na pot so stopili v pri don Bosku v Celju, na Rakovniku, v Sevnici in pri don Bosku v Mariboru.

V Celju so v prvem tednu med 3. in 7. julijem »klasičnih« vsebinah (igra, molitev, kateheze, delavnice) gostili slovensko vojsko in gasilce ter obiskali stolno cerkev sv. Danijela v mestnem središču in se osvežili na celjskem Letnem kopališču. Animatorji z voditeljem Viktorjem Gancem z navdušenjem zrejo v drugi teden oratorija.

Tudi na Rakovniku so zaključili prvi od štirih tednov oratorija. Udeležilo se ga je 202 udeležencev in 54 animatorjev. Na zaključni prireditvi sta voditelja oratorija Manja in Domen pohvalila udeležence oratorija za njihovo veselje in dobro sodelovanje, animatorje pa za požrtvovalno delo. K duhovnemu vidiku sta pripevali sestri salezijanki, s. Ivanka in s. Majda, ki sta skrbeli za kateheze v skupini in za duhovni kotiček ter salezijanski misijonar Vinko. V rubriko zahval spada tudi izjava voditeljev, ki sta glede na slabo vremensko napoved v tem tednu dejala, da še sama nista verjela, da bo vreme tako lepo. Razplet sta označila za mali čudež in se zahvalila Bogu. Voditelji se Bogu in Mariji priporočajo še za naslednje tri tedne rakovniškega poletnega oratorija.

Vir: FB SMC Celje, SMC Rakovnik, SMC Sevnica

Morda vas zanima tudi