V korak z mladimi.

Oratorij za družine 2021

Enotedenski oratorij za družine poteka v Marijanišču v Veržeju že vrsto let, kamor se mnoge družine rade vračajo in z veseljem sprejemajo novince. Tudi letos se je hiša od 2. do 9. julija napolnila s »starimi« in »novimi« družinami.

Oratorijski dnevi so se menjavali v sproščenosti, prostem času, delavnicah, katehezah in času za družine. Animatorji z voditelji, salezijancema Primožem Korošcem in študentom Gregorjem Markelcem ter s. Zaliko Svenšek, so poskrbeli za otroke in mlade ter pripravili jutranje in večerne molitve in prostočasni program.

Nagovore za starše je letos imel inšpektor Marko Košnik, ki jih je povabil na pot osebnega dela in dela v parih. Na prvem srečanju jih je povabil k umiritvi in poglobitvi vase, sledilo je razmišljanje o poklicanosti (družinskega življenja) ter Božja prisotnost, ki so jo izkušali tudi v adoraciji.

V organiziranem prostem času so se družine sprehodile po okolici, si ogledale nastop folklorne skupine Leščeček, ustvarjale v rokodelskem centru DUO ter spoznavale za večino nepoznane kotičke Prlekije: Jeruzalem, Kog in Razkrižje.

Teden je hitro minil tako za mlajše kot starejše. Objemi in pozdravi so dokazovali, da se bodo zbrali tudi na prihodnjem oratoriju.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji, še več fotografij pa najdete na FB strani Zavoda Marianum Veržej.

Morda vas zanima tudi