V korak z mladimi.

Oratorij za družine 2024

Leto se je obrnilo in konec junija so se v Marijanišču ponovno zbrale družine na Oratoriju za družine, času počitniških dogodivščin, telesnega razvedrila in duhovnega odmika. Nekatere družine so se oratorija tudi letos udeležile s pomočjo Aninega sklada.

Salezijanca Primož Korošec in Tomaž Stojc s skupino animatorjev SMC Veržej so poskrbeli za animacijo otrok, kateheze in delavnice, specialist zakonske in družinske terapije Miha Ruparčič pa je starše ozaveščal o vzgojnih temah.

Da so bili dnevi razgibani, so sodelavci Marijanišča poskrbeli s programom Prleški dan. Družine so z veseljem sodelovale pri pripravi prleške gibanice, okrepčilnega prigrizka iz domačih sestavin in pijače z zelišči sonaravnega vrta in kulinarične mojstrovine tudi okusile!

Eden od vrhuncev tokratnega Oratorija za družine je bil gotovo obisk novomašnika salezijanca Gregorja Markelca, ki je kar nekaj let sodeloval pri tem programu. Udeleženci so ga z veseljem sprejeli medse, oblikovale sveto mašo, prisluhnile njegovemu nagovoru ter prejele blagoslov.

Kot se za vsak oratorij spodobi, je bil en dan namenjen izletu. Družine so se z jeklenimi konjički odpravile do stolpa in muzeja Rudolfa Maistra na Zavrhu, se duhovno in telesno okrepili v župniji sv. Bolfenka v Slovenskih goricah ter se sprehodili ob Blaguškem jezeru pri sv. Juriju ob Ščavnici.

Dnevi so hitro minili, a prijateljstva so se utrdila in spomini ohranili.

Vir: www.marianum.si

Morda vas zanima tudi