V korak z mladimi.

Oratorij za družine v Veržeju

Poklicani v isto ime

Smeh in živahna razposajenost sta se razširila po hodnikih Marijanišča in po njegovi okolici, saj so se od 6. do 13. julija 2018 v Veržeju tradicionalno zbrale družine na Oratoriju za družine.

Ponovno so se srečali znani obrazi, se pridružile nove družine in novi družinski člani, ki so po spoznavnem večeru postali ena velika družina. Sledili so dnevi, polni veselih in počitniških dejavnosti, prav tako pa je bilo veliko časa namenjeno samo družinam, da so lahko prosti čas preživele skupaj bodisi na kopanju, na izletu ali pa v sonaravnem vrtu.

Animatorji pod vodstvom Primoža Korošca so prevzeli skrb za najmlajše in mlade, zanje pripravili kateheze na temo Poklicani v isto ime, poskrbeli za družabne trenutke in vesele večere. Direktor Zavoda Marianum Peter Pučnik pa je staršem prav tako spregovoril o poklicanosti, ki izhaja iz zakramenta svetega krsta.

Poseben dogodek je potekal v torek, 10. julija, saj so se družine udeležile prireditve Košara dobrot v okviru projekta Zeleno želimo. Pestro dogajanje je potekalo v rokodelskih delavnicah, kjer so ustvarjali iz gline, šibja in ličja, nato pa je sledil pravi piknik v naravi, kjer so se družine lahko okrepčale z domačimi prleškimi dobrotami iz pletene košare. Obiskal in zabaval jih je tudi žabec Plavček, ki ponazarja novo krovno zgodbo turistične ponudbe v Občini Veržej.

Teden je kljub občasnim dežnim kapljam prehitro minil in ob zaključni sveti maši so se zahvalili Gospodu za preživete dni, za drug drugega, za kopanje in sprehode, za nove moči in ideje ter si obljubili, da se še srečajo.

Morda vas zanima tudi