V korak z mladimi.

Pregled oznake: Relikvije dB 2013 SI

Pomen romanja relikvij

1. ČEŠČENJE RELIKVIJ V CERKVI Najpomembnejši dogodek zgodovine človeštva je Jezusovo vstajenje. Apostoli in prvi učenci so po prikazovanju Vstalega in prihodu Svetega Duha začeli dojemati vse tisto, kar jim je Božji Sin razodel. Evangeliji…

Relikvije romajo dalje: Madžarska

Z množično počastitvijo relikvij sv. Janeza Boska v župnijski cerkvi v Veržeju in z jutranjimi hvalnicami v tamkajšnjem Marijanišču je danes zjutraj prišel trenutek sklepa 17-dnevnega romanja relikvij po Sloveniji.

Veržej: Med nami že 100 let, vendar – dobrodošel!

Predzadnji dan romanja relikvij sv. Janeza Boska po Sloveniji smo v Veržeju nestrpno pričakovali, sploh ker smo vsaj s kančkom očesa sledili dogajanju predhodnih dni. Težko pričakovani dan je prišel, niti napovedano slabo vreme ga ni…

Murska Sobota: Cvetovi za don Boska

V četrtek, 16. maja 2013, se je češčenje relikvij sv. Janeza Boska v Murski Soboti nadaljevalo do večera. Pred jutranjo sveto mašo, ki je bila ob 7.00, so sestre hčere Marije Pomočnice skupaj z g. škofom Petrom Štumpfom vodile jutranjo…

Murska Sobota: Don Bosko prišel med svoje

Na romanju po naši domovini se je v sredo, 15. 5. 2013, don Bosko za 22 ur ustavil v Murski Soboti. Med dobrodošlico se je pred vhodom stolne cerkve zaslišala harmonika, flavta, kitara in pesem navdušene in pričakujoče množice.

Don Bosko obiskal Ptuj

Na poti iz Novega mesta v Mursko Soboto so se relikvije sv. Janeza Boska za kratek romarski postanek zaustavile tudi v župnijski cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju.

Don Bosko v Novem mestu

V torek, 14. maja, smo don Boska sprejeli v dolenjski prestolnici. Gostila ga je župnija Šmihel, kjer že peto leto deluje skupnost hčera Marije Pomočnice.

Želimlje: Dobrodošel doma

Telovadnica okrašena, 600 balonov napihnjenih, dežniki obešeni, majice razdeljene, ozvočenje postavljeno, adrenalin na vrhuncu, 200 mladih v pripravljenosti, gasilci v častni četi, domačini odprtih rok.