V korak z mladimi.

Pastirji za današnji čas

Srečanje delegatov za družbeno obveščanje salezijanske pokrajine srednja in severna Evropa

30. in 31. oktobra 2020 je potekalo online srečanje delegatov za družbeno obveščanje salezijanske pokrajine srednja in severna Evropa. Na srečanju je sodeloval tudi vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje Gildásio Mendes dos Santos iz Brazilije, prvi dan pa se je pridružil tudi pokrajinski svetovalec Roman Jachimowicz.

Srečanja se je udeležilo 11 inšpektorij pokrajine. Zaradi zdravstvenih razlogov sta bila odsotna delegata s Češke in Hrvaške, ki so se jih drugi delegati spomnili v molitvi.

Del časa je bil namenjen izmenjavi izkušenj in izzivov pri delu delegatov za družbeno obveščanje ter iskanje novih idej, da bi odgovorili na izzive pandemije covida-19.

Slovaški delegat Rastislav Hamráček je nato predstavil osem prioritet, ki jih je v svojem »programskem pismu za šestletje« po 28. vrhovnem zboru izpostavil vrhovni predstojnik. Po pogovoru v skupinah in skupnem zasedanju so delegati za poglobitev v prihodnjem letu izbrali 4. prioriteto »Formirati se, da bomo salezijanci pastirji  za danes«, ob kateri je bilo poudarjeno, da v svojem bistvu vsebuje tudi mnoge druge prioritete.

Ob koncu srečanja so delegati izrazili možnost, da bi se preko družbenih povezav srečavali pogosteje in obravnavali posamezne teme ter se soočali z aktualnimi področji. Eno od teh, ki je bilo izpostavljeno, je bilo vprašanje, ali bi salezijanci morali biti navzoči na družbenem omrežju »Tik Tok«.

Srečanje se je zaključilo z »besedo za lahko noč« in blagoslovom vrhovnega svetovalca za družbeno obveščanje. Slovensko inšpektorijo sta zastopala delegat Marko Suhoveršnik in sodelavec pisarne mladinske pastorale Tilen Mlakar.

Bob Gardner SDB; povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi