V korak z mladimi.

Pester začetek v Gimnaziji Želimlje

Veselje ob maturitetnih uspehih in novem šolskem letu

Želimeljska srednješolska pot je seveda še vse kaj drugega kot le tek za čim višjim maturitetnim rezultatom. A seštevek točk na koncu hladnokrvno določa nadaljnje življenjske usode, zato se na gimnaziji iz leta v leto trudimo, da bi ostali v slovenskem vrhu. Pot do tega cilja vodi po strmi poti, ki je najbolj stresna prav v četrtem letniku, a na srečo so ob praviloma motiviranih dijakih še razumevajoči profesorji in vzgojitelji, ki pomagajo, kolikor morejo.

Letošnja želimeljska maturitetna letina je zelo dobra. Povprečno število zbranih točk naših maturantov je 22,96, maturo so uspešno zaključili prav vsi. V generaciji treh oddelkov smo se razveselili 6 zlatih maturantov. To so: Klara Tomažič (34), Katja Lenarčič (31), Zala Juvan (31), Jona Novljan (31), Eva Kopač (30) in Marjeta Radešček (30).

Seveda je največ navdušenja požel rezultat Klare Tomažič, ki se je z vsemi možnimi točkami zapisala med t. i. diamantne maturante, teh pa je bilo letos v Sloveniji komaj za vzorec. Ob tem je pri maturitetnem izpitu iz psihologije dosegla še najboljši rezultat v Sloveniji (100 %).

Od šolskih naporov pregrete glave so med počitnicami nekateri hladili na želimeljskih poletnih ekskurzijah: skupina maturantov je obiskala Rusijo, še več pa jih je odšlo v Veliko Britanijo. Dijaki bodo seveda trdili, da so bile počitnice kratke, a veselje ob ponovnem septembrskem snidenju je dokazovalo, da so se razveselili drug drugega in novega začetka. Le prvošolski pogledi so bili nekoliko negotovi …

Da bo lanski uspešni generaciji sledilo še več podobnih, smo šolsko leto 2018/2019 zastavili ambiciozno in z bogatim programom, polnim zanimivih projektov, tekmovanj in raziskovanj, ekskurzij po domovini in tujini, kulturnih in športnih prireditev ter zunajšolskih dejavnosti. Ob tem pa bomo živeli don Boskovo  duhovnost in gradili medsebojne odnose, kjer izjemno pomembno vlogo igra Dom Janeza Boska, v katerem čez teden živita in zorita kar dve tretjini želimeljskih dijakov. Zaposleni smo za blagoslov naših naporov že konec avgusta na Kureščku prosili Kraljico miru, celotna želimeljska skupnost pa je šolsko leto začela s sv. mašo, ki jo je daroval Marko Košnik, salezijanski predstojnik.

Aleš Vrbovšek, Gimnazija Želimlje

Morda vas zanima tudi