V korak z mladimi.

Pisana gruča novih oratorijskih voditeljev

Kako sem prišel do svoje vloge oratorijskega voditelja? Kaj ta vloga s seboj prinaša in katera znanja zanjo potrebujem? In kako naj bi se pogled oratorijskega voditelja na Oratorij razlikoval od animatorjevega? Vse to in še več smo se z 21 mladimi spraševali na letošnjem prvem usposabljanju za oratorijske voditelje.

Tokratna skupina je bila res zagnana in pisana. Sestavljali so jo voditelji in bodoči voditelji od Lendave do Kobarida ter od Cerkelj na Gorenjskem do Cerkelj ob Krki! Prav z veseljem je bilo opazovati njihovo mladostno razigranost in sproščenost na eni, pa zavzetost, odgovornost in zrelost na drugi strani!

Nova znanja in poznanstva jim bodo nedvomno pomagala pri odgovorni vlogi oratorijskih voditeljev. Na njih pa je, da teorijo spravijo v prakso. K temu jih spodbuja tudi certifikat Oratorijski voditelj, ki so ga prejeli po opravljenem usposabljanju.

Lahko si le želimo, da bo usposabljanje potekalo tako uspešno tudi na letošnji drugi termin, ki bo od 15. do 17. marca 2019 v Dominikovem domu na Pohorju. 🙂

T. M., vir: oratorij.net

Morda vas zanima tudi