V korak z mladimi.

Pojdi na Uskovnico in začni prvi!

Mladi nad 23 letom zaključili uskovniški teden

Zadnji teden v juliju je na Uskovnici že tretje leto zapored potekal termin Uskovniških tednov 23+. Gre za dogodek, ki je namenjen mladim, starim vsaj 23 let.

Kljub temu, da sem vedela, da bo letošnje poletje precej natrpano z obveznostmi, sem čutila, da tega dogodka ne smem zamuditi. In prav sem imela! Lepo se je bilo po dolgem času spet malce odklopiti od tehnologije ter videti že poznane obraze, hkrati pa spoznati tudi veliko novih. Pogovori z raznolikimi udeleženci, svete maše in ubrano skupno petje so privedli do trenutkov, ki se jih bom spominjala skozi vse leto.

Poleg dobre družbe pa me je pritegnila tudi letošnja tema Uskovniških tednov. Poslušali, razmišljali in pogovarjali smo se o ljubezni in miru do sebe in drugih – dveh temeljnih držah, ki sta zelo aktualni za nas, mlade – trenutno še toliko bolj, zaradi okoliščin po svetu.

Tudi letos nam žal (kot že pretekli dve leti), zaradi slabega vremena, ni uspelo osvojiti vrha Viševnika, vendar smo bili vseeno navdušeni nad malce krajšim pohodom do planine Zajamniki.

Spoznanja, ki so se nam porajala ob premišljevanju Uskovniške kapljice v puščavi, pogovori znotraj skupin, v katerih smo se lahko veliko naučili drug od drugega, duhovna hrana ter znanje, ki smo ga pridobili od gostujočih predavateljev in pričevalcev, so nam dala dodatni zagon, da bomo tudi v dolini lahko gradili na ljubezni in miru ter pri tem začeli prvi.

Zala

 

        

Program je sofinanciran s strani Urada RS za mladino.

Morda vas zanima tudi