V korak z mladimi.

Poletni oratorij 2021 na Rakovniku

Salezijanski mladinski center in župnija Ljubljana Rakovnik že leta pripravljata štiritedenski poletni oratorij. Voditelj SMC Janez Suhoveršnik je s pomočjo sodelavcev in animatorjev ob zaključku zbral in zapisal nekaj zanimivosti o letošnjem dogajanju na Rakovniku.

»Prišli smo do konca letošnjega oratorija in ob koncu se je lepo ozreti na prehojeno pot. Lepo je slišat otroke, ki po štirih tednih oratorija pravijo: Jaz bi imela oratorij cele počitnice.

Z lepimi in hvaležnimi občutki se letošnjega oratorija spominjamo tudi vsi voditelji oratorija in animatorji.

Najpomembnejše je dejstvo, da v vseh štirih tednih ni zbolel in se ni okužil noben otrok in animator na oratoriju.

Pod varstvom Marije Pomočnice in junakinje letošnjega oratorija, svetopisemske žene Estere, zaključujemo oratorijski mesec julij varno in srečno.

Za lažjo predstavo, koliko nas je bilo na oratoriju in koliko stvari smo porabili, dodajamo nekaj statistike:

  • Prvi teden oratorija je obiskalo 194 otrok in 71 animatorjev; drugi teden 173 otrok in 51 animatorjev; tretji teden 159 otrok in 44 animatorjev in četrti teden 115 otrok in 43 animatorjev.
  • Na oratorij je prišlo preko 350 različnih otrok in več kot 120 različnih animatorjev.
  • V štirih tednih smo porabili: 180 l soka; preko 500 mask za enkratno uporabo; preko 250 hitrih testov za covid-19 in 20 l razkužila.

Najvrednejše in nikoli dovolj pohvaljeno pa je prostovoljno delo naših animatorjev, ki so pripravljeni za otroke darovati cele dneve in tedne, da otroci preživijo lep in kvaliteten počitniški čas. Starši otrok so za vse to dogajanje neizmerno hvaležni in vsako leto nas tako z besedo kot z dejanji pri tem podpirajo.

Nenazadnje velika zahvala tudi vsem imenovanim in neimenovanim sponzorjem in dobrotnikom, ki vidite potrebe oratorija in nas ob tem gmotno in materialno podpirate. Ob tako obilnem Božjem varstvu in vaši dobroti se že veselimo prihodnjih oratorijev in drugih dejavnosti našega mladinskega centra.«

Vir: rakovnik.si

Morda vas zanima tudi