V korak z mladimi.

Poletni oratorij v Celju

Dvotedenski poletni oratorij je od 4. do 15. julija 2022 potekal v Don Boskovem centru v Celju. V prvem tednu ga je soustvarjalo 147 otrok in mladih animatorjev. Skupini zagretih animatorjev je letos prvič pomagala tudi skupina fantov animatorjev iz Don Boskovega centra Podgorica iz Črne Gore.

Dogajanje je potekalo pod budnim očesom vodje SMC-ja, salezijanca Viktorja Ganca. V prvih štirih dneh so oratorij obiskale medicinske sestre in otrokom pokazale postopke prve pomoči; vojaki so predstavili orožje in pripravili vojaški poligon ter gasilci, ki so predstavili gasilsko vozilo in udeležence osvežili s hladnim tušem. Prvi oratorijski teden se je sklenil z izletom v celjsko stolnico in mestni park ter s prijetno osvežitvijo na Letnem kopališču.

V drugem tednu se je oratorija udeležilo še več otrok kot v prvem, zato je bilo ozračje še lepše. Tudi tokrat so se animatorji potrudili in odlično izpeljali program. V tem tednu so organizirali tudi lep izlet z vlakom v Podčetrtek ter kopanje v vodnem parku Aqualuna.

Dva tedna sta hitro minila. Voditelji, animatorji in otroci se že veselijo novih srečanj v drugih programih, ki jih organizira Salezijanski mladinski center. Hvala predvsem animatorjem, ki so soustvarjali program in vložili veliko svojega časa in talentov v njegovo izvedbo.

Vir: celje.donbosko.si

Morda vas zanima tudi