V korak z mladimi.

Poletno dogajanje v Marijanišču

Z mesecem avgustom se na neki način končuje poletje, mesec september pa vsaj za osnovnošolce in srednješolce pomeni tudi pričetek pouka in s tem slovo od počitnic. Tudi v Marijanišču se v tem času oziramo nazaj in se spominjamo poletnih programov, ki smo jih izvajali ali vsaj gostili v naši ustanovi.

Poletje smo pričeli z Oratorijem za družine. Zbralo se je lepo število družin in potrudili smo se, da bi bil program čim bolj zanimiv in raznolik tako za družine kakor za tiste, ki smo ga vodili. Komaj se je končal Oratorij za družine, že se je napovedal Ustvarjalni kamp in tudi tu je bilo zanimivo in pestro.

V drugi polovici julija smo gostili člane skupnosti Emanuel, konec meseca pa se je pričel župnijski oratorij v Veržeju. Vsak dan se je zbralo nekaj čez 50 otrok in kakšnih 20 animatorjev, ki so se trudili, da bi preko zgodbe o Petru Klepcu mladim približali vrednote, ki so še danes aktualne.

Istočasno smo v Marijanišču tradicionalno gostili družine, ki pripadajo DiŽevi skupini (Družina in življenje). Družine so se pri nas mudile v dveh skupinah po cel teden. Za njimi smo imeli priložnost gostiti družine iz Kolpingovega združenja.

Tudi na duhovne vaje po geštalt metodi, ki jih je vodil prof. Stanko Gerjolj, nismo pozabili. Udeležilo se jih je lepo število udeležencev, ki se vsako leto radi vračajo.

Za vrhunec in neke vrste zaključek poletne sezone pa smo ob koncu meseca avgusta gostili festival argentinskega tanga. Plesalci iz vse Evrope in drugih celin se že nekaj let radi vračajo v Veržej in upamo, da bo tako tudi v prihodnje.

P.K.

Morda vas zanima tudi