V korak z mladimi.

Polno raznolikih dejavnosti

Zimski oratorij v SMC Maribor

Od 26. do 28. februarja 2024 so v SMC Maribor pripravili zimski oratorij, počitniški program za osnovnošolce. Udeleženka Pia je oratorijske dneve strnila v naslednji zapis:

»Tridnevni zimski oratorij v času zimskih počitnic je bil poln raznolikih dejavnosti. V ponedeljek smo imeli pester program: ogledali smo si poučno risanko, v katehezi smo se pogovarjali o pohlepu, se zabavali ob igri, druženju, pri delavnicah pa smo kuhali in ustvarjanju v modelarski delavnici in sestavljali lego kocke.

Drugi dan je bil športno obarvan, saj smo se šli drsat v sosednjo Ledno dvorano Tabor. Kljub nekaj padcem je bilo super in smo še vedno celi lahko nadaljevali dejavnosti. Ta dan smo razpravljali o predsodkih in o razlikah med nami in kako je to pogubno za odnose in življenje.

Zaključni in tudi tretji dan oratorija smo preživeli na izletu. Zgodaj zjutraj smo se z vlakom odpravili v Dobovo, kjer smo uživali v bazenih Term Paradiso. Potovanje ni bilo dolgočasno, saj smo se med potjo živahno pogovarjali, se igrali pa tudi malo dremali.

Trije dnevi zimskega oratorija z zvrhano mero doživetij in spoznanj, so bili za skrajšanje počitnic čisto dovolj, da bomo lažje zdržali do poletja, ko nas čaka nekaj tedenski počitniški program.«

Foto: Tian; vir: maribor.donbosko.si

Morda vas zanima tudi