V korak z mladimi.

Poslovil se je oče vrhovnega predstojnika salezijancev

15. septembra 2021 ob 7. uri se je po dolgi bolezni s tega sveta poslovil Ángel Fernández Fernández, oče vrhovnega predstojnika salezijancev Ángela Fernándeza Artimeja. Rodil se je v kraju Luanco, v španski pokrajini Asturja 12. junija 1932, odšel pa je v 89 letu življenja in 61 letu zakona z mamo vrhovnega predstojnika.

Vrhovni predstojnik, ki je bil z očetom zelo povezan, se ga je večkrat spomnil: »Vsak dan, če mu je le čas dopuščal, je šel gledat ‘svoje morje’. Kot ribič je začel delati pri 13-ih letih in vse do svojega 78 leta spremljal in pomagal mlajšim ribičem.«

»Vedno je bil spokojen in miren, česar se je mogoče navzel v dolgih urah, ko je plul po morju; preprost, dobrega srca, bil je družinski človek in ni potreboval veliko, da je bil srečen. Bil je neutruden delavec in pred njim se počutim kot novinec pred učiteljem,« je o njem še dodal sin Ángel.

»Odkar je bil upokojen, je redno odhajal v cerkev pozdravit Gospoda in daroval svoj vsakodnevni evro za uboge. Skoraj vsak dan je obiskoval sveto mašo, nazadnje sva bila skupaj 30. avgusta, ko sem daroval sveto evharistijo ob devetdnevnici k Devici v Covadongi«.

Pogreb pokojnega očeta bo jutri, 16. septembra, v župniji sv. Marije v kraju Luanco – Gozòn. Pogreba se bo udeležilo veliko število salezijancev, predvsem iz španskih salezijanskih inšpektorij.

Vrhovni predstojnik se zahvaljuje vsem, ki so blizu v molitvi in mislih.

Morda vas zanima tudi