V korak z mladimi.

Post – čas poglobljenega druženja

Postni čas je čas notranje poglobitve, pokore in spreobrnjenja. Letošnji postni čas pa je po koronskem obdobju tudi čas druženj in skupne poti k Vstalemu. Tako se je drugi postni konec tedna, od 18. do 20. marca 2022, zgodilo kar nekaj salezijanskih programov. Izpostavimo le tri.

V živo je potekal prvi termin postnih duhovnih vaj v Majcnovem domu v Želimljem. Zbralo se je 100 otrok od 4. do 7. razreda. Voditelj Gašper Otrin je z animatorji pripravil bogat program z naslovom »On bojuje se!« Skupaj so odkrivali skrivnost Jezusovega trpljenja in smrti ter zmagoslavnega vstajenja.

V veržejskem Marijanišču so se zbrale družine in mlajše zakonske skupine župnije Ljubljana Rakovnik. Vodil jih je vodja SMC Rakovnik Janez Suhoveršnik. Zakonci so medse povabili dr. Draga Jerebica, ki jim je spregovoril o umetnosti odnosov, otroci pa so prebirali Super knjigo – v video obliki seveda.

Ta konec tedna je na Bledu potekal tudi prvi termin postnih duhovnih vaj za mlade. Pester program je poleg pogovorov poskrbel za sproščeno druženje, veselo prepevanje, poglobitev osebne vere, doživete molitve, svete maše in spoved. Rdeča nit letošnjih duhovnih vaj za mlade je bil spomin. Udeleženci so tako prečistili in napolnili svojo zakladnico spominov.

Morda vas zanima tudi