V korak z mladimi.

Postne duhovne vaje – mednarodna izvedba

Že nekaj časa mineva do 3. termina postnih duhovnih vaj, mene pa še kar prevzemajo občutki veselja, topline, odlične energije in miru. V letošnji tematiki se je, sem prepričana, našel vsak udeleženec: KAKO BITI (NAJ)BOLJŠI BOŽJI SODELAVEC. Pogovarjali smo se, kako lahko sodelujemo z Bogom, kako si razporejamo čas in kako lahko pomagamo doma in v različnih skupostih.

Prav zanimivo je kako je to letos name še malo bolj vplivalo, saj sem prvič sodelovala kot animatorka. Popolnoma drugačna izkušnja kot na kakšnem poletnem oratoriju, saj sem tudi sama kaj novega spoznala od modrosti udeležencev. Kljub začetni tremi, je bil s pomočjo soanimatorjev, odličnih voditeljic in duhovnih vodij, eden boljših vikendiv in priprav na Veliko noč.

Rek “Kratko, a sladko”, zagotovo opisuje postne duhovne vaje. Še danes sem hvaležna za  ponovno snidenje z znanci, spoznavanje ljudi od blizu in daleč. Daleč mislim kar dobesedno, saj so našo družbo bogatili tudi mladi iz Črne gore. Za navdihujoče predavanje sestre Rebeke, prepevanje ter ples. Še posebaj pa menim, da je bil vsak hvaležen za Tvojo navzočnost med nami.

Kristina Čepon

Morda vas zanima tudi