V korak z mladimi.

Potrditev škofijskega postopka za Božjo služabnico in salezijanko sotrudnico Vero Grito

Vrhovni postulator salezijanske družine Pierluigi Cameroni je škofu škofije Savona-Noli msgr. Calogeru Marinu in koordinatorki študijskega središča Ustanove Živeči tabernaklji, Mariji Riti Scrimieri sporočil novico, da je vatikanski dikasterij za zadeve svetnikov na rednem zasedanju 14. decembra 2022 dal pravno veljavnost škofijskemu postopku za beatifikacijo in kanonizacijo Božje služabnice Vere Grita, laikinje in salezijanke sotrudnice (1923-1969), ki se je zaključil 15. maja 2022 v Savoni. Sledilo je preverjanje formalnih vidikov postopkovnih aktov in doslednosti dokaznega postopka: število in kakovost prič, zbrani dokumenti.

Vrhovni postulator Cameroni dodaja, da je »to velik dosežek, ki je plod dela, opravljenega s strastjo in usposobljenostjo od dneva predstavitve prošnje, 22. decembra 2019, ob 50. obletnici smrti Božje služabnice. Posebna zahvala gre članom tribunala in vsem, ki so prispevali, še posebej zgodovinski komisiji in teološkim cenzorjem.«

Vrhovni postulator bo sedaj zaprosil dikasterij za zadeve svetnikov, da imenuje relatorja, ki bo vodil postopek za Positio super vita, virtutibus et fama sanctitatis Božje služabnice, ki ga bo pripravila Lodovica Maria Zanet, sodelavka salezijanske postulature.

Ob obletnici rojstva Božje služabnice Vere Grite za nebesa (22. decembra 1969) in ob praznovanju stoletnice njenega rojstva, ki je potekalo 28. januarja 1923 v Rimu, je ta novica vir velikega veselja in spodbuda za nadaljnje oživljanje in spodbujanje zadeve za beatifikacijo in kanonizacijo Vere Grite, evharistične mistikinje.

ANS

Morda vas zanima tudi