V korak z mladimi.

»Potrebujem te!«

V Veržeju je potekal oratorij za družine

Od 5. do 12. julija 2019 je v Veržeju potekal Oratorij za družine. Zbralo se je 22 družin iz celotne Slovenije. Letošnji naslov se je glasil: »Potrebujem te«.

Starši so o tej temi razmišljali pod vodstvom salezijanca Petra Pučnika, otroci pa v treh starostnih skupinah, ki jih je vodili Primož Korošec z animatorji.

Program je bil raznolik in zanimiv, hkrati pa je omogočal dovolj prostega časa za medsebojno druženje. En dan je bil že tradicionalno namenjen raznim delavnicam, v katerih se je lahko preizkusila celotna družina. Pod skupnim imenom smo jih imenovali »Ustvarjalno-kulinarične delavnice«.

Tudi na izlet nismo pozabili. Najprej smo se odpravili do Turnišča, kjer smo imeli sveto mašo. Dan smo nato nadaljevali z druženjem, igrami in piknikom ob Bukovniškem jezeru.

Večeri so bili obarvani z raznimi igrami za družine, ki so jih pripravili in vodili animatorji. En večer smo se preizkusili tudi v talentih. Družine so bile povabljene, da predstavijo svoje skrite družinske talente (glasbene, pevske, gledališke …)

P. Korošec

Morda vas zanima tudi