V korak z mladimi.

Praznik pakistanskih katoličanov

Uradni začetek škofijskega postopka za priznanje mučeništva Božjega služabnika Akasha Bashirja

V katoliški skupnosti v Pakistanu se je datum 15. marec 2022 vpisal med zgodovinske: začel se je uradni škofijski postopek za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika Akasha Bashirja, don Boskovega bivšega gojenca in prvega Pakistanca v postopku za beatifikacijo in kanonizacijo. Stolnica Srca Jezusovega ni mogla sprejeti množice vernikov, ki so se zbrali k slovesnemu začetku škofijskega postopka in k sveti maši.

V ozračju veselja, pobožnosti in molitve so navzoči pozorno prisluhnili spominu na Božjega službanika Akasha Bashirja, ki je umrl pred točno sedmimi leti, 15. marca 2015. Trije člani škofijske komisije in vicepostulator, salezijanec Gabriel Cruz, so predstavili svoje sodbe. Prebrali so tudi sporočilo, ki ga je poslal predsednik svetovnega združenja don Boskovih bivših gojencev Bryan Magro.

Sveto mašo je daroval msgr. Sebastian Francis Shaw, OFM, nadškof v Lahkoreju. Somaševali so apostolski nuncij v Pakistanu, msgr. Christophe Zakhia El-Kassis in vsi člani pakistanske škofovske koncerence, vsi duhovniki v škofiji, predstavniki redovnih skupnosti. Sodelovali pa so bogoslovci, salezijanski bivši gojenci in dijaki salezijanskega tehničnega inštituta, ki ga je obiskoval tudi Božji služabnik Akash Bashir.

ANS

Morda vas zanima tudi