V korak z mladimi.

Praznik za salezijansko družino

Voščilo inšpektorja Marka Košnika ob don Boskovem prazniku

Dragi don Boskovi prijatelji!

»Naj sem blizu ali daleč, vedno mislim na vas«. To so besede sv. Janeza Boska, ki jih je ponavljal svojim fantom. 31. januarja praznujemo god sv. Janeza Boska. Za salezijansko družino je to dan veselja in praznovanja. Zakaj? Ker se Gospodu zahvaljujemo za dar sv. Janeza Boska. »Daj mi duše, drugo vzemi,« je bilo don Boskovo življenjsko vodilo.

Lik Jezusa Dobrega pastirja ga je navduševal, da je vse svoje življenje, do zadnjega diha, živel in delal za odrešenje mladih. Ustanovil je salezijanski oratorij  – prostor veselja, prijateljstva, preproste vere in dejavne ljubezni.

Dragi prijatelji, don Boskov zgled nas navdihuje tudi danes. Poklicani smo, da po don Boskovem zgledu tudi mi z vso gorečnostjo uresničujemo to karizmo ljubezni do mladih, ki je pot veselja, navdušenja, svetosti, ki vodi v nebesa. Globoko in radostno praznovanje vam želim!

Naj za konec dodam še don Boskovo misel: »Na tem svetu mi boste naredili največje veselje, če mi boste pomagali rešiti svojo dušo.« In še: »Kdor dela za odrešenje duš, bo rešil tudi svojo dušo.«

Marko Košnik, salezijanski inšpektor

Morda vas zanima tudi