V korak z mladimi.

Praznovanje Marije Pomočnice v Murski Soboti

Bogata doživetja ZMP Murska Sobota

Leto 2019 je za člane Združenja Marije Pomočnice jubilejno, saj smo 18. aprila, na veliki četrtek, praznovali 150-letnico ustanovitve Združenja. Združenje Marije Pomočnice je don Bosko ustanovil kot znamenje njegove velike hvaležnosti Mariji za vse dobrote, ki mu jih je izkazala v življenju.

Člani Združenja smo se od 26. do 28. aprila 2019 odpravili na romanje v don Boskove kraje in k Mariji Pomočnici v Turin. V baziliki Marije Pomočnice v Valdoccu so kandidati ZMP izpovedali obljube, med njimi dva kandidata iz ZMP Murska Sobota. 8. maja smo se v Mariboru srečali z don Boskovim naslednikom in bili priča bogatemu dogajanju.

Kot pripravo na praznik Marije Pomočnice smo opravljali devetdnevnico od 15. do 24. maja z enourno molitvijo pred Najsvetejšim pred večerno sveto mašo.

V nedeljo, 19. maja, smo se udeležili romarskega shoda ob prazniku Marije Pomočnice v Veržeju, kjer smo člani vodili molitveno uro za duhovne poklice. Sledila je procesija po veržejskih ulicah z milostnim kipom, ki so ga nosili in varovali domači gasilci. Sveto mašo na dvorišču Marijanišča je vodil upokojeni nadškof dr. Marijan Turnšek.

Na sam slovesni praznik Marije Pomočnice, 24. maja, pa smo med večerno sveto mašo, pod vodstvom duhovne voditeljice s. Cilke Hozjan HMP, obnovili svoje obljube Mariji Pomočnici. Sv. mašo je vodil stolni župnik g. Goran Kuhar ob somaševanju kaplana g. Aljaža Baše.

Obnova izročitve Božji Materi Mariji je izraz naše hvaležnosti in zaupanja, saj nas njena materinska roka spremljala na poti življenja. Marija je vedno z nami. Člani ZMP se trudimo širiti lepo don Boskovo pobožnost do Marije. Vsakoletna obnova naše posvetitve Mariji Pomočnici ni le izrečena molitev, marveč dejanje, ki nas obvezuje, da to, kar obnavljamo, tudi uresničujemo Bogu v slavo, sebi in svojem bližnjim pa v duhovno korist. Naša izročitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Marija nas vabi, da rastemo v ljubezni.

Mihaela Žökš, predsednica ZMP Murska Sobota

Morda vas zanima tudi