V korak z mladimi.

Prednovinci iz Evrope so se zbrali na Colle Don Bosco

Od 4. do 30. julija je v don Boskovem rojstnem kraju na Colle Don Bosco potekal tečaj italijanščine za prednovince iz evropskih in bližnjevzhodnih držav, ki se pripravljajo na začetek noviciata septembra. Letos bo salezijanski noviciat na Colle Don Bosco opravljalo 16 novincev: 7 iz Italije, 7 s Hrvaške, 1 iz Egipta in 1 iz Španije.

Prednovinci iz dveh drugih evropskih prednoviciatov, iz Kopieca na Poljskem in Poprada na Slovaškem, so se od 1. do 16. avgusta mudili na Colle Don Bosco, na srečanju vseh prednovincev, ki ga je z ekipo salezijancev pripravil vrhovni urad za salezijansko formacijo. Letos se je srečanja udeležil tudi Juan Carlos Pérez Godoy, pokrajinski delegat za salezijansko pokrajino Sredozemlje, ki je poskrbel za duhovne spodbude. Na enodnevnem obisku se je oglasil tudi vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime, ki se je očetovsko srečal z vsemi prednovici.

Namen druženja je vzpostaviti povezavo med mladimi salezijanci iz Evrope, ki se bodo na svoji formacijski poti večkrat srečali, in predstaviti don Boskovo poklicno zgodovino z obiski salezijanskih krajev v Piemontu ter ustvariti okolje za študij, razmišljanje in izmenjavo izkušenj o fazah don Boskovega življenja in njegovih poklicnih odločitvah ter jih primerjati z izkušnjami prednovincev.

Skupno življenje, molitev, športni trenutki, izleti in praznovanja dajejo srečanju »PrEcolle« formativno vrednost, ki jo zelo cenijo tako udeleženci kot formatorji, ki so ugotovili, da je skupina dobro pripravljena na začetek pomembne faze noviciata.

ANS

Morda vas zanima tudi