V korak z mladimi.

Prednovinci iz Evrope zbrani na Colle Don Bosco

Srečali so se tudi z vrhovnim predstojnikom Ángelom Fernándezom Artimejem

V nedeljo, 4. avgusta, je na kraju, kjer se je rodil in odraščal don Bosko, potekalo posebno srečanje: vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime se je srečal z 36 mladimi evropskimi prednovinci, ki opravljajo pot razločevanja lastne poklicanosti. To je bilo srečanje očeta s tolikimi sinovi, ki še iščejo.

Srečanje z vrhovnim predstojnikom je bil za prednovince samo (tudi pomemben) del širšega petnajstdnevnega programa, ki ga prednovinci opravljajo v salezijanskih krajih. »To so fantje, ki bodo čez približno mesec dni začeli pot noviciata v enem izmed štirih noviciatskih hiš na stari celini,« pravi Fabiano Gheller, delegat za poklicno pastoralo italijanske salezijanske inšpektorije Piemont in Valle d’Aosta.

Prednovinci, ki jih spremljajo trije salezijanci iz Dikasterija za formacijo, spoznavajo don Boska v krajih njegovega bivanja in s tem njegovo poklicno pot. Vzporedno s spoznavanjem don Boskovega poklica in prebiranjem Svetega pisma tudi sami odkrivajo temeljne korake svojega odgovora Bogu v salezijanskem stilu.

Program sestavljajo dnevi pohodov, srečevanj, soočenj v dvojicah in skupinah ter poglabljanja v salezijansko duhovnost.

»To ni poletni duhovni odmik. Ni kamp za rast v veri. Ni vaja v spoznavanju Don Boska. Je iskanje žive izkušnje z novimi obrazi, na že videnih krajih, med branjem nekaterih odlomkov, ki jih morda poznamo na pamet. Razločevanje, kako se odzivati v trenutku, da bom odgovarjal Njemu, kot hoče On. Res težko je še vedno vztrajati v prepričanju, da Previdnost ni pripeljala istočasno vsakega od nas na ta kraj,« o dnevih na svojem zidu piše prednovinec iz Slovenije, Domen Kos.

Morda vas zanima tudi