V korak z mladimi.

Prehojena pot skupine Tvoj glas

Skupina Tvoj glas

Na tretjem večeru DRG je bila z nami skupina Tvoj glas, ki bo letos praznovala svojo deseto obletnico delovanja. Od prvih začetkov na Ritmu Duha, izdaje CD-ja, festivala MMS pa vse do danes ohranjajo v svojih pesmih plamen veselja do te zvrsti glasbe.

Dvorana v rakovniškem gradu je bila ta večer kar malo premajhna za vse navdušence DRG in skupine Tvoj glas. Zbralo se jih je okoli 150.
Skupina je naredila mešanico božičnih pesmi, njihovih avtorskih skladb, ter skladbe od znanih izvajalcev v Sloveniji, ki prav tako ustvarjajo to zvrst glasbe. Zbrani so lahko slišali že znane pesmi v čisto novi preobleki. Preko kratkega pogovora z moderatorjem so razkrili nastanek skupine, ki se je zbrala z namenom, da sodeluje na festivalu Ritem Duha, kjer so tisto leto tudi zmagali. Festival jim je dal potrditev, da delajo dobro, zato so vztrajali in vztrajajo še naprej. Prijeten večer, ki se kar ni hotel končati, se je zaključil v grajski kleti, kjer so se zbrani ob piškotih in soku, lahko osebno srečali s skupino.

Posnetki pesmi.

Foto: GV

Morda vas zanima tudi