V korak z mladimi.

Premiera mladinske cirkuške produkcije: CIRKOLANDIJA

V soboto je v Španskih borcih, pred polno dvorano, potekala premierna uprizoritev mladinske cirkuške produkcije pod imenom: Cirkolandija – moja dežela pod soncem.

Dogodek so izvedli člani skupine Fuskabo, ki to letos praznujejo 5. obletnico skupine. V produkciji, ki je trajala dobrih 90 minut, je sodelovalo 30 otrok in mladih, ki so pogumno in ustvarjalno nastopali pod vodstvom štirih trenerjev. Ne smemo pozabiti Skaline glasbene skupine Perspective ki je celotno produkcijo spremljala z glasbo v živo.

Kljub tremi in strahu pred nastopom, so nastopajoči začarali publiko in jo pustili brez besed. Publika je imela možnost, da na enem mestu vidi raznolike disicpline, od partnerskega žongliranja pa vse do zračnih akrobacij. Dogodek je popestril poseben gost iz Črne gore Martin Berišaj, ki je s svojim One men show nastopom navdušil publiko.

Za tiste, ki ste zamudili produkcijo imamo lepe novice, saj načrtujemo ponovitev. Datum bomo sporočili naknadno.

Hvala vsem obiskovalcem produkcije za prostovoljne prispevke.

Zef B.

___________

Projekt Cirkolandija je nastal pod okriljem vodje projekta Zefa Berišaja. S produkcijo predstavljamo vedno aktualno temo migracij oz. priseljencev. Večina nastopajočih v produkciji je namreč prav prva ali druga generacija priseljencev. Občinstvu želimo pokazati, da lahko kljub temu, da so priseljenci sinonim za soočenja, obsojanja, diskriminacijo, neuspehe …, skupaj sobivamo ter ustvarjamo in spoštujemo novo družbeno okolje.

Morda vas zanima tudi