V korak z mladimi.

Prerojeno Marijanišče v pričakovanju gostov

Salezijanski ustanovi v Veržeju je epidemija koronavirusa dobesedno zaprla vrata. A v treh mesecih prisilne opustitve vseh dejavnosti se v penzionu, rokodelskem centru in kampu nista nabirala le prah in pajčevina, temveč ravno obratno: salezijanci in prostovoljci so uredili hišo in okolico, ki ozaljšana čaka ponovnega srečanja s prijatelji obiskovalci in gosti.

Direktor Zavoda Marianum Veržej in novoimenovani ravnatelj tamkajšnje salezijanske skupnosti Peter Pučnik s sobrati in sodelavci kljub težkemu obdobju z optimizmom zre v prihodnost. Ustanova ponovno odpira svoja vrata 11. junija, ko se po predhodno načrtovanem programu začnejo odvijati vse dejavnosti. Tako bodo potekali vsi načrtovani poletni programi, seveda v skladu s predpisi NIJZ za zaščito zdravja prebivalcev.

Ker imajo še nekaj prostora za nastanitev, v poletnem času vabijo na počitnice predvsem družine, v jesenskem času pa pripravljajo pestro vsebinsko ponudbo za upokojence.

Seveda bodo lahko vsi gostje v Penzionu Mavrica koristili turistične bone ter s tem sebi omogočili duhovno in telesno okrepitev, ustanovi pa pomagali pri normalnem delovanju in ohranitvi salezijanskega poslanstva v vseh konkretnih programih ter njegovi nadgradnji.

Salezijanci in sodelavci Zavoda Marianum Veržej se veselijo ponovnega snidenja z gosti in obiskovalci ter vabijo nove obiskovalce, da spoznajo pestro ponudbo in poslanstvo na tem lepem koščku Prlekije.

Več informacij na spletni strani www.marianum.si

Morda vas zanima tudi