V korak z mladimi.

Preživel po čudežu

Ugrabljeni salezijanec Tom na obisku v Rimu

Salezijanska ustanova v Rimu “Don Bosco nel mondo” je pripravila srečanje s salezijancem Tomom Uzhunnalilom, ki so ga leta 2016 ugrabili v Jemnu in je bil zaprt 16 mesecev. Na srečanju je v družinskem duhu spregovoril o tem obdobju, ki ga je »preživel po čudežu«. Vsem se je zahvalil za molitve, da so ga osvobodili.

Tom, kako poteka vaše življenje sedaj? Kakšno je vaše poslanstvo?

Hvala Bogu sem dobro. Še bolj sem okrepil svojo vero in zaupanje v Boga. Vedno bolj sem prepričan, da ima Bog zame kot salezijanca načrt. Trenutno obiskujem ljudi in skupine, ki so molili zame v času ujetništva. Zdi se mi prav, da se z njimi srečujem in se jim zahvalim. Mašujem in z njimi delim svojo izkušnjo ter jih ozaveščam, da je Bog blizu in prisluhne našim molitvam.

V katerem poslanstvu se v prihodnje vidite v svoji inšpektoriji? Boste ponovno odšli v misijone?

Če je taka Gospodova želja in če se bo predstojnik strinjal, se bom vrnil v Jemen. Če je taka Gospodova volja, sem se pripravljen vrniti, saj Jemen potrebuje duhovnike. Če pa inšpektorija vidi potrebo pri delu v kaki tehnični šoli, v župniji ali kje drugje, tudi prav.

Imate informacije, kako je v Jemnu?

Vojne v Jemnu ni konec, kar poglablja trpljenje in uničenje. Tamkajšnja cerkev je v velikih težavah. Ostale so samo sestre Misijonarke ljubezni, ni pa duhovnikov, da bi maševali in nudili duhovno podporo. Molimo, da bi Gospod zaključil ta konflikt in bi v deželi zavladal mir in blaginja. Molimo, da bi Gospod obnovil deželo in življenja jemenskega ljudstva.

Kaj bi sporočili mladim?

Mladim bi položil na srce, naj vedno verjamejo v Boga, mu zaupajo in ohranijo vero. Bog usliši molitve nas vseh. Nekdo bo postal duhovnik, redovnik, drugi dobri starši. Mladi danes bodo nekoč postali očetje in matere, ustvarili si bodo lastne družine, vzgajali lastne otroke. Mlade bi rad spomnil, da je zaupanje v Jezusa in moč molitve najboljše orožje proti sovražniku: ne orožje in bombe, temveč molitev.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi