V korak z mladimi.

Priprave na 153. salezijansko misijonsko odpravo

Na misijonski poziv, ki ga je 18. decembra 2021 objavil vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime, se je odzvalo 37 salezijancev, ki so se dali na razpolago za misijone. Po ustaljenem postopku je vrhovni delegat za misijone Alfred Maravilla opravil naslednjo stopnjo razločevanja s posvetovanji z inšpektorji in njihovimi svete ter ravnatelji in sveti krajevnih skupnosti, od koder prihajajo kandidati glede primernosti za misijonski poklic. Prepričal se je tudi, da so bili kandidati predhodno duhovno spremljani.

»To je pomemben del razločevanja, saj v skupnosti kandidata zelo dobro poznajo. Prav tako želimo zagotoviti, da kandidata spremljamo pri razločevanju njegovega misijonskega poklica,« je pojasnil Maravilla. »Čeprav je bistvena zahteva, da je vsak kandidat vedno odprt, da odide tja, kamor ga pošlje vrhovni predstojnik, pa v resnici z vsakim kandidatom vedno poteka poglobljen pogovor o njegovi morebitni misijonski destinaciji,« je dodal. Destinacija vsakega misijonarja se nato predstavi vrhovnemu predstojniku in vrhovnemu svetu v odobritev.

Na naslednji misijonski odpravi, ki bo potekala 25. septembra v baziliki Marije Pomočnice v Valdoccu, bo 25 novih misijonarjev iz salezijanskih pokrajin Afrika-Madagaskar, južna Azija, vzhodna Azija in Oceanija ter Interamerika poslanih v salezijanske pokrajine Afrika, vzhodna Azija, Amerika južni rog ter Srednja in Severna Evropa.

Pred samim odhodom misijonarjev na nove misijonska mesta jih čaka še »orientacijski tečaj za nove misijonarje«, ki bo od 1. septembra potekal na Colle Don Bosco. Novi misijonarji, člani 153. misijonske odprave, se trenutno pripravljajo in urejajo vse potrebno za potovanje v Italijo.

ANS

Morda vas zanima tudi