V korak z mladimi.

Priprave na 28. vrhovni zbor salezijanske družbe

Dikasterij za družbeno obveščanje pri vrhovnem svetu salezijanske družbe je mesec dni pred začetkom 28. vrhovnega zbora pripravil kratek video z načrtovanimi postopki dela zbora ne le udeležence zbora, temveč za vse salezijance in za vse, ki jih zanima salezijansko poslanstvo.

Delovno gradivo sta uredili dve predzborovski komisiji – komisija za temo zbora in pravna komisijia – ki ju je imenoval vrhovni predstojnik in je temelj za razločevanje na temo »Kakšni salezijanci za mlade danes«, ki ga bo od 16. februarja do 4. aprila 2020 v Valdoccu opravilo več kot 240 zborovalcev.

Gradivo je sad povzetkov inšpektorialnih zborov, ki so v preteklih mesecih potekali v posameznih inšpektorijah in vizitatorijah po vsem svetu in predstavlja referenčni okvir za delo zborovalcev.

Urejeno je v skladu s tremi temeljnimi temami 28. vrhovnega zbora:

  • prednost poslanstva z mladimi,
  • lik salezijanca danes,
  • deljeno poslanstvo med salezijanci in laiki.

Za vsako temo delovno gradivo predlaga pot razločevanja v treh korakih po shemi, ki jo uporabljajo sinode škofov po nasvetu papeža Frančiška: prepoznati, razložiti, izbrati.

Da bi sprožilo razmišljanja za življenje Družbe, delovno gradivo ni namenjeno izključno zasedanju 28. vrhovnega zbora. Vzporedno in naknadno je na voljo kot platforma za vse inšpektorije in salezijanske skupnosti.

ANS

 

Morda vas zanima tudi