V korak z mladimi.

Prišel je mladi salezijanec Joseph Nguyen Hau Duc

Salezijanska skupnost na Rakovniku in slovenska salezijanska inšpektorija sta danes ponovno zadihali s polnimi misijonskimi pljuči. Če se je pred dobrima dvema mesecema in pol v naši inšpektoriji s prihodom salezijanca Cypriana iz Ugande začel uresničevati proces salezijanskega načrta Evropa, se z današnjim dnem le še poglablja.

V salezijansko skupnost na Rakovniku je po razrešitvi vseh ovir zaradi dovoljenj in zapor zaradi pandemije koronavirusa prišel drugi mladi misijonar, sobrat Joseph Nguyen Hau Duc iz Vietnama. Na Rakovniku sta Josepha sprejela inšpektor Marko Košnik in ravnatelj Peter Končan, sobratje skupnosti pa so mu pripravili majhno dobrodošlico.

Če kdo, potem se tega prihoda gotovo najbolj raduje vietnamski don Bosko, Božji služabnik Andrej Majcen. Lahko bi rekli, da je Joseph Majcnov »potomec«, saj je Andrej Majcen v Vietnamu vsadil salezijansko karizmo, katere sadovi ne usihajo.

»S pogledom na Jezusa Kristusa in po don Boskovi želji hočem prinašati veliko veselje drugim. Rad sem z mladimi, zlasti revnimi. Rad bi bil misijonar kot je bil Andrej Majcen, ki prihaja iz vaše dežele.«

Joseph Nguyen Hau Duc se je rodil leta 1993 v vietnamski pokrajini Dong Nai v osemčlanski družni. Sam je v prvih stikih inšpektorju Košniku med drugim zapisal: »S pogledom na Jezusa Kristusa in po don Boskovi želji hočem prinašati veliko veselje drugim. Rad sem z mladimi, zlasti revnimi. Rad bi bil misijonar kot je bil Andrej Majcen, ki prihaja iz vaše dežele.« V Vietnamu je končal noviciat in dve leti filozofskega študija, nadaljnja formacijska pot pa ga čaka pri nas.

Morda vas zanima tudi