V korak z mladimi.

Dijaki in študenti

Salezijanska mladinska pastorala svojo prvo skrb namenja mladim – dijakom in študentom. Za njihovo celostno rast se izvaja veliko število programov in projektov, za njihov razvoj pa je prav tako pomembno vključevanje v prostovoljno animatorsko delo z otroki in drugimi mladimi v okviru najrazličnejših projektov.

Večeri SKG – Mesto na gori

Sodobna krščanska glasba. Kraj slavljenja in molitve. Kraj pričevanja mladih glasbenikov. Kraj druženja in veselja.

Srečanja z Bogom

Enkrat mesečno na Rakovniku v Ljubljani potekajo srečanja za študente in mlade v poklicih, ki jih pripravlja Klemen Balažič SDB.

Adventni vikend z Bogom – duhovne vaje za študente in mlade v poklicih

Duhovne vaje, ki so osebno vodene in temeljijo na osebnem delu in molitvi, potekajo v adventnem času. Poleg osebne molitve, program dopušča tudi skupno molitev, druženje in klepet z ostalimi udeleženci. 

Uskovniški tedni

Za mlade, ki si želijo teden med poletjem preživeti v hribih. Mladi, ki želijo rasti v svoji duhovnosti, razširiti svoja obzorja, ter z drugimi mladimi graditi skupnost.

So to Uskovniški tedni?

To, in še več!

Usposabljanje salezijanskih animatorjev

Usposabljanje pripravnikov, animatorjev in mentorjev, ki svoj prosti čas in svoje prostovoljske ure namenjijo za druge malde v salezijanskih ustanovah.

Postne duhovne vaje

Za vse dijake, študente in mlade v poklicih, do 30 leta starosti.
Enkratna priložnost za dobro pripravo na Veliko noč.
Vikendi, ki potekajo po različnih krajih, so pestro obarvani z delom po skupinah, molitvijo, druženjem, spovedjo.

Postani salezijanec – Pridi in poglej

Fantje nad 17 let, ki razmišljajo o duhovnem (salezijanskem) poklicu ali ki želijo le pobliže spoznati način življenja v redovni skupnosti salezijancev, lahko nekaj dni (npr. vikend) preživijo v salezijanski skupnosti na Rakovniku v Ljubljani!

Oratorij

Eden največjih slovenskih prostovoljskih mladinskih projektov vsako leto aktivira več kot 6.500 mladih animatorjev, ki pripravljajo počitniški program za okrog 22.000 otrok po okrog 300 krajih po Sloveniji.

Srečanja mladinskih pevskih zborov

Salezijanska mladina vsaki dve leti organizira že tradicionalna srečanja mladinskih pevskih zborov iz vse Slovenije.