V korak z mladimi.

Usposabljanje salezijanskih animatorjev

Mladostnik iz salezijanske ustanove se lahko udeleži I. dela šole za pripravnike SMC-jev (9. razred OŠ in 1. letnik srednje šole) in I. dela programa za animatorje SMC-jev (2. in 3. letnik srednje šole). Skupaj ga pripravljamo SMC-ji: Ljubljana Rakovnik, Ljubljana Kodeljevo, Celje, Sevnica, Cerknica, Maribor in Veržej ter animatorji Majcnovega doma Želimlje. Potekal bo od v pomladanskem času 2022 (točen termin še sporočimo).

To izobraževanje je nujno za napredek veščin in za rast v osebnost, ki pristoji animatorju, kateremu so zaupani drugi otroci in mladi.

Tekom vikenda bomo na zanimiv način spoznavali don Boskovega trinom metode vzgoje, ki bi jih naj živeli tudi v SMC-ju in druge animatorske tematike, nujne za poznavanje don Boska in delovanje v njegovem vzgojnem slogu.

Skupaj bomo torej izvedeli veliko novega in uporabnega ter bomo tako še boljši animatorji. Poleg tega bodo mladi lahko spoznali nove prijatelje iz drugih SMC-jev, se skupaj zabavali in izmenjali izkušnje ter talente, s katerimi so obdarjeni.

Dobro je vedeti:

  • Začetek v petek, v enem od pomladanskih vikendov, ob 18.00 z zbiranjem in večerjo.
  • Konec v nedeljo, 16. januarja, s kosilom (okrog 14.00) + pot domov.
  • Potrebna je spalna vreča ali 2 rjuhe + prevleko za vzglavnik, copate, topla oblačila, vse za higieno.
  • Cena je 40 €.
  • S seboj ne pozabiti osebni dokument in zdravstveno izkaznico.

Staršem sporočamo:
“Na mobitelih bodo animatorji zelo malo dosegljivi, saj je program pester. Hvaležni bomo, če boste to upoštevali.”