V korak z mladimi.

Prva dama Poljske pri salezijancih v Podgorici

Salezijanska ustanova v Podgorici, glede na to, da je tu tudi edina katoliška župnija v črnogorskem glavnem mestu, že desetletja tke stike in prijateljstva z veleposlaništvi in tujimi predstavniki držav in mednarodnih ustanov v Črni Gori. Eno izmed teh je tudi veleposlaništvo Republike Poljske, ki je v don Boskovem centru prepoznalo kvalitetno delo za vzgojo mladih in ga v svojih okvirih tudi podpira. Ena izmed skupnih pobud je tudi organiziranje tečaja poljskega jezika v Don Boskovi šoli.

Salezijanska skupnost in sodelavci so se zato zelo razveselili visokega obiska, ki ga je pripravilo poljsko veleposlaništvo. 18. oktobra 2021 jih je obiskala gospa Agata Kornhauser Duda, žena poljskega predsednika Andrzeja Dude.

Prva dama Poljske se je srečala s salezijansko skupnostjo, sestrami frančiškankami, zaposlenimi in sodelavci ter mladimi. Ogledala si je šolske prostore, salezijanski mladinski center in cerkev Srca Jezusovega. Ob tem je spoznala delo in programe v šoli in mladinskem centru ter življenje župnije. Pri ogledu in spoznavanju jo je spremljalo njeno osebje in sodelavci veleposlaništva, z animatorji in mladimi pa se je zadržala v pogovoru in pri igri.

Ob koncu je prva dama Poljske pohvalila salezijansko poslanstvo v tem mestu in trud, ki ga salezijanci in sodelavci vlagajo v mlade, da bi postali dobri kristjani in pošteni državljani, salezijanci pa so se zahvalili za obisk, naklonjenost in dobro sodelovanje s poljskim veleposlaništvom za krepitev odnosov, ki jih povezujejo skupne vrednote.

Foto: Grzegorz Jakubowski/KPRP; Don Bosko centar Podgorica

Morda vas zanima tudi