V korak z mladimi.

Prvo »virtualno« zasedanje novega vrhovnega sveta salezijanske družbe

V ponedeljek, 27. aprila 2020, se je sestal vrhovni svet salezijanske družbe. Zaznamuje ga kar nekaj novosti: gre za prvo zasedanje vrhovnega zbora, ki ga je izvolil 28. vrhovni zbor; prav tako pa gre za prvo »virtualno« zasedanje, saj kar nekaj članov zaradi omejitev pandemije po vsem svetu ni prisotnih na sedežu salezijanske družbe v Rimu.

Čeprav je vrhovni svet začel z delom takoj po zaključku vrhovnega zbora, so se tokrat sestali vsi svetovalci. Začetek prvega zasedanja je bil sicer predviden za 4. maj 2020, a so zasedanje začeli že danes zaradi lažjega zagona vseh dejavnosti. Zaključek je predviden 8. maja.

Ker so svetovalci razpršeni po različnih državah od Azije do Južne Amerike, skupna zasedanja potekajo od 12. do 14. ure po srednjeevropskem času, s katerim so se strinjali vsi svetovalci. Na sedežu salezijanske družbe v Rimu je fizično navzočih sedem članov vrhovnega sveta od skupno 14 članov. Plenarna zasedanja potekajo preko spletnega orodja Teams.

Danes začeto zasedanje bo obsegalo različne vidike: najprej informativnega, pa tudi formativnega, saj na vrsto čakajo že nekatera imenovanja. Poletno zasedanje je glede na položaj v svetu zaradi pandemije predvideno za 1. junij 2020.

Foto: ANS

Morda vas zanima tudi