V korak z mladimi.

PUM-Ovih 20 let

Program PUM-O slavi okroglih 20 let, tako na nacionalni kot na ravni posameznih lokalnih okolij, kjer je prisoten, tudi v Celju. Svoje delovanje je začel v prostorih Salezijanskega doma v Gaberju, od koder se je preselil v sedanji Don Boskov center. Že od vsega začetka v programu deluje ga. Veronika Bezgovšek, ledino pa so z njo orali nekateri salezijanci (Janez Krnc, Rudi Tisel in še kdo). Natančnega podatka, koliko mladih se je v teh letih zvrstilo v programu, žal ni. Letno povprečje je okrog 40 mladih odraslih in mladostnikov v težavah.

Program PUM-O v Celju je pripravil vrsto dogodkov v počastitev obletnice. V četrtek, 13. februarja, je bila ga. Veronika gostja na lokalni VTV v oddaji Dobro jutro, popoldan pa je bilo srečanje nekdanjih udeležencev programa. Prišlo je nekaj deset ljudi, od starejših udeležencev do tistih, ki so program končali pred kratkim. Skupaj z njimi smo se veselili njihovih uspelih življenjskih zgodb. Marsikomu je prav PUM-O dal zagona za novo življenje.

Glavni celodnevni dogodek je potekal v četrtek, 20. februarja, v trgovskem središču Citycenter Celje, kjer so se mladi s PUM-O predstavili s »hišo senc«, umetniško instalacijo z naslovom »Vsi ljudje mečemo isto senco«. Upodobili so stiske današnjih mladih, ob katerih se je radovedno ustavilo mnogo obiskovalcev ter se pozanimalo o programu in delu z mladostniki. Pumovci in mentorji so vložili vso pridnost in delo, za kar so bili poplačani s številnimi obiskovalci in uspešnim dnevom.

V pripravi pa je še okrogla miza z naslovom »Vidite mojo senco? Mladostniki v primežu sodobne družbe«, ki bo potekala v prostorih PUM-O Celje 5. marca. Na njej bodo sodelovali priznani strokovnjaki s področja problematike mladih. Mladi in sodelavci PUM-O Celje z veseljem vabijo vsakogar, ki ga to področje zanima.

Morda vas zanima tudi