V korak z mladimi.

Rakovniški ministranti na posebnem srečanju

Duhovno-družabni vikend za ministrante je za izbrano vrsto rakovniških ministrantov dogodek, po katerem se štejejo leta. Vsako leto je to težko pričakovan trenutek, ko četica kot urejena vojska odide na skupen oddih in poglobitev vere ter poslanstva. Ministrantski voditelji so letos za to dogodivščino izbrali Šmarjeto. In kaj je zaznamovalo konec tedna med 3. in 5. marcem?

Ogledali so si risanko »V višave« in ob njej razmišljali. Preizkusili moči na urejenem igrišču. V nočni igri so zbirali neke vrste čine in na koncu komaj pobegnili pred »razjarjeno drhaljo psov« (zamaskiranih animatorjev).

Posebno poglavje so molitve in svete maše, za katere bi lahko nekdo, ki ne bi vedel, da so to ministranti, dejal, ali je to res ali gledamo film, kjer kupica fantov poje, moli, kleči in navdušeno sodeluje.

To se res dogaja in zato so ti vikendi tako dragoceni in zaželeni. Za vse to hvala požrtvovalnim ministrantskim voditeljem pod vodstvom Andraža Krnca s sodelavci salezijanci in Ivanom K. za odlično hrano. Bog povrni za vse.

Vir: FB SMC Rakovnik

Morda vas zanima tudi