V korak z mladimi.

Relikvije v DBC Maribor

1. maja v zgodnjem popoldnevu je karavana kolesarjev in posebnih vozil, ki po celem svetu opravljajo to nalogo, v Don Boskov center Maribor pripeljala relikvije sv. Janeza Boska.

V posebnem sprejemu na gradbišču Don Boskovega centra so zbrani otroci v zrak spustili pisane balone s sporočili, kakršne je sv. Janez Bosko za časa svojega življenja vcepljal v srca mladih in jih tako vzagajal za dobre kristjane in poštene državljane.

Velika dvorana Don Boskovega centra je bila na prvomajsko popoldne še dovolj velika, da je lahko sprejela vse otroke, mladino in druge vernike, ki so želeli pozdraviti don Boska ob njegovem svojevrstnem obisku v Mariboru. Veliko molitve in petja, zlasti mladinskega, je napolnjevalo prostor, katerega temelji so bili postavljeni na don Boskov rojstni dan pred dvema letoma (16. avgust).

Večerno sveto mašo je ob somaševanju drugih duhovnikov in ob lepi udeležbi vernikov daroval inšpektor Janez Potočnik. Po sveti maši je sledil program bedenja ob don Bosku, ki so ga oblikovali mladi iz župnije sv. Janeza Boska. Skozi vso noč, do zore 2. dne majnika, se je ob don Boskovih relikvijah v molitvi češčenja in zahvaljevanja za dar velikega vzgojitelja zadržala lepa skupina vernikov.

V dopoldnevu 2. maja bo v Don Boskovem centru še osrednja slovesnost, sveta maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof ordinarij Marjan Turnšek.

Foto: Marko S.

Naslednja postaja: Radlje ob Dravi.

Morda vas zanima tudi