V korak z mladimi.

S srcem prebivajte v nebesih!

Na Čarnem jezeru že dobri dve desetletji širimo veselje in v srca najmlajših sejemo seme dobrega. Letos smo pogled več kot 500 otrok s pomočjo relikvij in karizme sv. Janeza Boska usmerjali proti nebesom.

Čeprav je sonce ostalo skrito za oblaki, je bilo na Rakovniku med 9. in 16. uro pestro in živahno. Po uvodnem sprejemu, ko so otroci s temperami in prsti barvali velike ilustracije z don Boskom, ter kratki pripravi, je bilo nekaj trenutkov namenjenih za srečanje z don Boskom. Obiskali so ga v manjših skupinah, zapeli, zmolili in predenj položili srčke s svojimi prošnjami.

V »Don boskovi deželi« so jih pričakali animatorji, ki so zanje pripravili zabavne aktivnosti, ki so črpale navdih v posameznih dogodkih iz zgodnjih let don Boskovega življenja, ko je sam zbiral prijatelje in jih zabaval z akrobacijami, igrami …

Vsaki igri mora slediti nekaj resnega dela. Tako je bil kmalu čas za vsebinsko bogatejše delavnice, ki so jih otroci obiskali v dveh krogih, vmes pa so si privoščili malico.

Don Bosko je mlade vodil k Jezusu. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Za konec so se vsi udeleženci zbrali v cerkvi Marije Pomočnice. Slovesna maša, ki jo je daroval Marko Košnik, je bila še posebej bogata s petjem. Letos je bilo Čarno jezero združeno s srčenjem otroških pevskih zborov, ki so, pomešani med druge udeležence, naredili bogoslužje še bolj veselo in mladostno.

Špalir, baloni v nebo in »Don Bosko, srečno na poti v Celje!«. Tako smo zaključili.

Naslednje leto pa spet – na prvo junijsko soboto.

MKn
Foto: Marko Suhoveršnik in Ubald Trnkoczy

Morda vas zanima tudi