V korak z mladimi.

Sadovi postne akcije 2022

Fundacija Don Bosko je salezijanske skupnosti, salezijansko družino in don Boskove prijatelje na začetku letošnjega postnega časa povabila k molitvi in misijonski solidarnosti. Preko laiške misijonarke in salezijanke sotrudnice Polone Dominik, ki deluje v Etiopiji, so bili darovi namenjeni prenovi šolskih sanitarij v don Boskovem centru v Gambelli.

Katoliška osnovna in srednja šola, ki delujeta v okviru salezijanske ustanove v Gambelli, je pričela s svojim delovanjem pred skoraj 20 leti. Šolo obiskuje približno 800 učencev od 1. do 10. razreda. Velja za eno najboljših šol v regiji, saj številne v ne izpolnjujejo niti osnovnih minimalnih standardov poučevanja. Ustanova se osredotoča na kakovostno izobraževanje. Skupnost treh salezijancev zagotavlja, da nenehno poteka tudi proces poučevanja in izobraževanja pedagoškega osebja. Učencem posvečajo individualno osebno pozornost in  celostno človeško vzgojo.

Fundacija Don Bosko je pred dnevi prejela prijetno presenečenje iz Gambelle. Oglasil se je tamkajšnji salezijanski predstojnik in v pismu zapisal:

Hvala za velikodušno pomoč, ki ste jo dali don Boskovi ustanovi v Gambelli pri prenovi stranitarij. To je bila dolgotrajna potreba šole, saj so bile sanitarije zelo stare, dotrajane in nehigienične. Polona Dominik nam je obljubila pomoč v obliki sodelovanja vaše inšpektorije. In čeprav je bila obljuba dana, nismo nikoli pričakovali, da bo pomoč prišla tako hitro.

S sredstvi, ki ste nam jih namenili, ste nam pomagali prebarvati celotno straniščno stavbo, zamenjati polomljene strope, urediti celotno talno keramiko, zamenjati kovinska vrata, straniščne školjke, urediti vodovodni sistem in ​​tako naprej.

Za naše učence je bilo opravljenega veliko dela. In res smo veseli, da smo ga uspeli pravočasno dokončati, tako da bodo imeli naši mladi ob začetku šole v mesecu septembru v uporabi nove sanitarije. Resnično smo vam hvaležni.

Še enkrat hvala v imenu skupnosti Gambella.

Vir: Fundacija Don Bosko

Morda vas zanima tudi