V korak z mladimi.

Salezijanci Salezijanske papeške univerze praznovali v »Zefirinovi hiši«

Salezijanske skupnosti na Salezijanski papeški univerzi (UPS) v Rimu, povezane v vizitatorijo »Marija sedež modrosti«, so v torek, 25. aprila 2023, obhajale svoj praznik. Za prizorišče praznovanja so izbrali novo pridruženo (v smislu lokacije) skupnost blaženega Zefirina Namuncuràja. Mednarodna skupnost študentov teologije, ki se je do lanskega junija nahajala na ulici Via Tiburtina, znotraj salezijanskega zavoda »Tereza Gerini«, od septembra prebiva na ulici Via della Bufalotta, 4 km od Salezijanske papeške univerze.

Hiša je bila pred tem v lasti redovne družbe služabnikov ljubezni sv. Alojzija Guanelle. Po nakupu sta jo vrhovni predstojnik in njegov svet namenila za nov sedež skupnosti študentov teologije, generalne postulature in za možnost nastanitve sobratov salezijancev in članov salezijanske družine.

Slavnostni dan je minil v znamenju hvaležnosti: obhajali so pomembne jubileje številnih salezijancev in utrdili čut bratstva in pripadnosti med salezijanci številnih inšpektorij in vizitatorij, ki živijo in študirajo v osmih skupnostih, povezanih v vizitatorijo UPS. Skupaj se jih je zbralo več kot 270.

»Veseli smo, da sta z nami vrhovni svetovalec za formacijo Ivo Coelho in vrhovni ekonom Jean Paul Muller«, je dejal ravnatelj skupnosti na ulici Via della Bufalotta Silvio Roggia. Predstojnik vizitatorije Maria Arokiam Kanaga je spomnil na številne razloge za hvaležnost in opozoril, da »vizitatorija združuje na stotine ljudi, kamor jih pošiljajo različne skupnosti, ter bodo preko njih doseženi tisoči na različne načine, po sadovih let oblikovanja in študija«.

Intenzivna mednarodnost je značilna tudi za novo skupnost, katere zavetnik je blaženi Zefirin Namuncurá: trenutno je dom za 49 sobratov iz 28 držav in 24 salezijanskih inšpektorij.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi